Høstutstillingsprisen 2022 fra BKH til Signe Rosenlund-Hauglid, Ylva Gulpinar, Io Sivertsen og Christa Barlinn Korvald

Årets vinner av høstutstillingsprisen fra BKH er filmverket «Vi går ned med stil og engangsgrill» av Signe Rosenlund-Hauglid, Ylva Gulpinar, Io Sivertsen og Christa Barlinn Korvald. Høstutstillingsprisen er på kr 200 000 og deles ut av Bildende Kunstneres Hjelpefond. Den årlige kunstprisen går til en kunstner/kunstnere som deltar på Høstutstillingen med det verk som prisjuryen anser som mest betydningsfullt på årets utstilling

Høstutstillingsprisen 2022 går til et verk som speiler betydningen Høstutstillingen har for å introdusere og gi synlighet til de unge og nyutdannede kunstnerne. Å debutere på Høstutstillingen er en bekreftelse på at vedkommende har gjennomgått en fagfellevurdering og lager kunst av høy kvalitet. I årets utgave er over halvparten debutanter og flere av dem er født på nitti- og totusentallet.
 
Å vinne Høstutstillingens pris innebærer at vedkommende i tillegg til å komme seg igjennom nåløyet også har laget det verk som anses som mest betydningsfullt. Et tilbakevendende tema i utstillingen er miljø og klima, og denne vinneren har laget et gjennomprodusert stykke kollektivt arbeid. Med humor og glimt i øyet skildrer de en dystopisk science fiction, som oppleves som skremmende troverdig. Ved ta i bruk det uventede grepet stumfilm viser de at de behersker filmmediet samtidig som de bringer det inn i kunsten på sin helt unike måte, og i alle ledd, med egenprodusert scenografi, fengende lydbilder, originale idéer, velskrevet manus og stødig foto.
 
Det er også en glede for juryen å se en mangfoldig rollebesetning der det å være skeiv ikke er et poeng i seg selv, men en selvfølge. Det gir håp for fremtiden å følge denne gruppen videre. Juryen for Høstutstillingsprisen har i år bestått av kunstner og leder for den nasjonale jury, Maya Økland, kurator og kritiker Marion Bouvier og billedkunstner og styremedlem i Bildende Kunstneres Hjelpefond Nils Eger.
 
Bildende Kunstneres Hjelpefond I Norge er det lovpålagt med kunstavgift på 5 % av all offentlig omsetning av originale kunstverk. Avgiftsmidlene går i sin helhet til fondet, som tilbakefører pengene til ny produksjon av kunst gjennom tilskudd og stipend til kunstnere i Norge. BKH deler også ut fem større kunstpriser.